Ekologisk hudvård från Göteborg, fri från parabener, mineraloljor och vaselin.

Hållbart för planeten och för dig som konsument

För oss är det viktigt att ta hand om naturen. Våra råvaror väljs ut noggrant, även förpackningen. Därför väljer vi att använda oss av recyklad PET till våra förpackningar. Storleken och vikten på vara burkar är väl genomtänkta för att passa just i din brevlåda.

Genom ett cirkulärt avtryck bidrar vi till en hållbar planet .Våra förpackningar har möjlighet till flera liv. Miljöanpassade produkter bidrar till ett minskat koldioxid avtryck. En vacker planet och en vacker hud!

@denki_70

Vegetabilisk olja

Vegetabiliska oljor bildas i den uppbyggande livsprocessen hos växter.

Oljorna bildas i frön och frukter. Ur fröet utvecklas en grodd som får näring från denna olja. Oljan finns i grodden, fröet eller hela fruktköttet beroende på vilken växt det handlar om. Oljan utvinns genom varsam pressning med hjälp av modern kontrollerad teknik för att bevara alla värdefulla ämnen och välgörande egenskaper. Ekologiskt odlade oljor är basen i våra hudvårdsprodukter.

Mineralolja – inte i våra produkter

Mineraloljan blockerar hudens porer vilket försämrar hudens naturliga återfettning. Det är därför man blir beroende av vissa produkter. Det som lurar oss är att det känns bra för stunden men den naturliga återfettningen sker inte.

Mineralolja anses vara skadligt för såväl djur, natur och människor. Arbetarskyddsstyrelsen vill få bort mineraloljor inom industrin. Våra produkter är helt fria från mineraloljor. Vi använder endast rena växtoljor.

Fritt från parabener

De negativa följderna med att använda parabener i hudvård kan vara flera. Dels rör det sig om ett hormonstörande och manipulerande ämne. Kroppen uppfattar parabener som ett hormon vilket kan leda till olika typer av negativa reaktioner.

Studier uppmärksammar att flera av parabenerna är allergena. Hudvårdsprodukter med parabener kan medverka till allergiska reaktioner.

HÄrlig hudvård använder inte parabener.