HÄrlig Hudvård utvecklar och tillverkar Naturliga hudvårdsprodukter
Vårt namn innehåller våra ledord: Härlig och Ärlig

Naturen är fantastisk när det gäller att förse oss människor vad vi behöver också när det gäller hudvård. De renaste, välgörande och vårdande oljor finns i de växter vi har omkring oss. Detta har människor använt i tusentals år.

Vi väljer råvaror med största omsorg för att uppnå högsta kvalitet. Våra råvaror kommer från stora leverantörer i Sverige, Frankrike och Tyskland. Det är viktigt för oss att vi får råvaror som har genomgått en minutiös kvalitetskontroll och att råvaran är ekologiskt odlad.

Naturligt och beprövat.

Vegetabilisk olja
Vegetabiliska oljor bildas i den uppbyggande livsprocessen hos växter.

Oljorna bildas i frön och frukter. Ur fröet utvecklas en grodd, som får näring från denna olja. Oljan finns i grodden, fröet eller hela fruktköttet beroende på vilken växt det handlar om. Oljan utvinns genom varsam pressning med hjälp av modern, kontrollerad teknik för att bevara alla värdefulla ämnen och välgörande egenskaper. Ekologiskt odlade oljor är basen i våra hudvårdsprodukter.

Mineralolja – inte i våra produkter
Mineraloljan blockerar hudens porer, vilket försämrar hudens naturliga återfettning. Det är därför man blir beroende av t.ex. cerat för att smörja in huden. Det som lurar oss är att det känns bra för stunden.

Mineralolja anses vara skadligt för såväl djur, natur som människor. Arbetarskyddsstyrelsen vill få bort mineraloljor inom industrin. Våra produkter är helt fria från mineralolja. Vi använder endast rena växtoljor.

Fritt från parabener
De negativa följderna med att använda Parabener i hudvård kan vara flera. Dels rör det sig om ett hormonstörande / manipulerande ämne, dvs kroppen uppfattar Parabener som ett hormon vilket kan leda till olika typer av negativa reaktioner.

Studier uppmärksammar att flera av parabenerna är allergena, varför hudvårdsprodukter med parabener kan medverka till allergiska reaktioner.

HÄrlig hudvård använder inte parabener.